Psoriasis okai, Plakkos pikkelysömör


Guttate Psoriasis: okai, tünetei és kezelése by Rosalyn Carson-DeWitt Share on Facebook Share on Twitter Gyakran kapcsolódik a Strep throat, Guttate főleg a fiatalokat érinti A Guttate psoriasis a pikkelysömör ritka formája, amely gyakran strep torok fertőzés után jelentkezik, és hatással van a gyermekekre és a 30 év alatti gyermekekre.

A latin csepp gutta szónak köszönhetően a bőr állapota hirtelen hirtelen kezdődik kiütés kis, világos rózsaszín, könnycsepp alakú dudorokból, általában a törzsön, a karokon és a lábakon. Egy személy csak egyszer előállíthatja a guttate psoriasis kialakulását, vagy strep vagy egyéb fertőzések mellékhatásai következhetnek be.

Pikkelysömör - Psoriasis

Néha előfordulhat, hogy a beteg később kialakulhat plakkos pikkelysömörként ismert pikkelysömör másik formájában. A pikkelysömör, a pikkelysömör legelterjedtebb formája piros, pikkelyes, gyulladt foltok.

hogyan s mit lehet pikkelysömörrel kezelni

Bár krónikusnak tekinthető, a plakk psoriasis kezelhető állapotamely nem életveszélyes vagy fertőző, és általában nem zavarja a beteg normális működését. A pikkelysömör egyéb formáihoz hasonlóan a pikkelysömör guttata családokban is futtatható.

Pikkelysömör

A pikkelysömör ezen formája az összes pszoriázisos eset kb. A guttate pikkelysömör olyan embereket is szenved, akik a közelmúltban hideg, csirkehólyagból, bőrbetegségekből vagy fertőzésekből nyertek vissza, és olyan egyénekre is hatással lehetnek, akik túlzott stresszt tapasztalnak.

vörös foltok a bőrön a hátoldalon

Egyes gyógyszerek, például a malária vagy a magas vérnyomás elleni gyógyszerek is kitörhetnek. Guttate Psoriasis: Immunrendszeri rendellenesség Úgy gondolják, hogy a psoriasis valamennyi formája akkor jelentkezik, amikor az immunrendszerünk fertőzést gátló fehérvérsejtjei, T-sejtek, meghibásodásuk van.

a lábak duzzanata vörös foltokkal fotó

Normális körülmények között a T-sejtek a külföldi behatolókkal, például streptococcus baktériumokkal küzdenek, ami a strep torok okozta. Azonban a psoriasisban szenvedőknél a T-sejtek valóban hibázzák psoriasis okai bőrt egy idegen támadó számára, és megtámadják.

A pikkelysömör kiütése a bőr T-sejtjeinek károsodása, a bőr gyulladása és az új bőrsejtek túltermelése következtében alakul ki.

Psoriasis: Types, Symptoms, Causes, Pathology, and Treatment, Animation

A guttate psoriasis könnyen diagnosztizálható a jellegzetes, könnycsepp alakú bőrkiütés miatt. Általában otthoni kezelések pikkelysömörhöz szükség további vizsgálatokra, bár a guttate psoriasis kialakulását szenvedő egyéneknek torlódásuk van, hogy lássák, hordoznak-e strep baktériumokat - még akkor is, ha nincs torokfájásuk.

A pikkelysömör 7 típusa

A psoriasis okai psoriasis egyik epizódja több hetet vagy hónapot is igénybe vehet, és előfordulhat az olyan egyénekben, akiket korábban plakkos psoriasis diagnosztizáltak.

Ha valaki megismétli a guttátumokat, akkor meg kell vizsgálni, hogy azok a strep hordozói.

remicade pikkelysömör kezelésére

A bőrkiütés és az alapbetegség kezelése A guttate psoriasis és a strep throat diagnosztizált egyéneknek antibiotikumokat kell szedniük a strep torok kezelésére. Ez különösen azért fontos, mert a strep torok fertőző, és ha nem kezelik, reumás lázhoz vezethet, ritka, de életveszélyes betegség, amely károsíthatja a szívét, és még vesebetegséghez is vezethet.

  • A pikkelysömör 7 típusa
  • Több mint egy évtizede már, hogy október e a pikkelysömör világnapja.
  • Vörös viszkető pikkelyes folt a fején

A guttate psoriasis bőrkiütését bőrtisztító szerekkel kezeljük, melyeket a bőr védelmére és megnyugtatására terveztek. A helyi szteroid krémek segítenek enyhíteni a kényelmetlen viszketést. A legtöbb esetben a pikkelysömör eltávolítása néhány héten belül további kezelés nélkül megy végbe.

Pikkelysömör (psoriasis)

Súlyos gutát psoriasis esetekben további kezelést igényelhet, például szisztémás szerek, a bőr ultraibolya psoriasis okai kitett ultraibolya sugárzásnak vagy kombinált terápiának, psoralén ultraibolya fénynek vagy PUVA-nak nevezik. A PUVA terápia egy orális vagy helyi hatóanyag, például metoxsalen alkalmazásával jár együtt, a bőr speciális ultraibolya lámpákkal való expozíciójával együtt.

Forrás: Ferri, FF "Psoriasis".

Pikkelysömör A pikkelysömörről röviden A pikkelysömör a leggyakoribb bőrbetegségek közé tartozik. Változatos klinikai képpel járó, krónikus, autoimmun jellegű, nem fertőző betegség, amelyet bizonyos időközönként fellángoló szakaszok jellemeznek. A tipikus tünetek a bőrpír, az infiltráció és a hámlás kombinációjából tevődnek össze. A bőr felső része, a felhám kórosan felszaporodik, míg a bőrben lévő kiserek kitágulnak, kanyargóssá válnak. A pikkelysömör kialakulásának folyamata, pontos oka jelenleg ismeretlen.

Ferri klinikai tanácsadója Első ed. Fred Ferri.

Guttate Psoriasis: okai, tünetei és kezelése

Philadelphia: Mosby Elsevier, Klinikai bőrgyógyászat. Negyedik ed. Louis: Mosby, Menter, A. Related Content.